Om Høyenhall skoles elevkor

Høyenhall skoles elevkor ble grunnlagt i 1967 og består i dag av mange sangglade korister ved Høyenhall skole.

Koret ledes av dirigent Guro Høimyr. Korets øvelser foregår på torsdager i Høyenhall skoles aula:

● 14.00‐15.00: Juniorkoret (2. og 3.klasse) Les korets trivselsregler her.
● 15.00‐16.00: Hovedkoret (4. klasse og oppover) Les korets trivselsregler her.

På våre øvelser står sangglede i fokus! Vi jobber med hvordan vi kan formidle følelser og stemninger gjennom musikk og tekst, og under vårhalvåret jobber vi også med teater og setter opp vår egen forestilling / musikal.

Innhold:

Vi vil i hovedsak synge enstemmige sanger, men prøver oss også på enkel flerstemmig sang.
Vi starter hver øvelse med lekbaserte stemmeøvelser og sangleker som fremmer rytmefølelse og motorikk. Elevene blir kjent med sin egen stemme og utvikler gehør og rytmesans. Vi er også innom ulike temaer innen musikkteori, blant annet Do-re-mi. Dette læres enkelt da det bakes inn i sanger og leker. Det er viktig å ha litt kjennskap til noter og rytmer når man holder på med musikk, så derfor får dere lære litt om dette på korøvelsene.
I tillegg jobber vi med tekstforståelse, artikulasjon og språk, og ikke minst – hvordan det er å stå på en scene. Eleven vil oppleve å være en del av større helhet med sin stemme, og vi oppfordrer elevene til å komme med forslag på sanger de har lyst til å synge.

På øvelsen:

Vi starter øvelsen med en morsom lek! Gjerne av fysisk karakter for å få i gang kroppen og stemmen, og for å samle oss i gruppa og være sammen. Deretter varmer vi opp stemmen med noen lette sangøvelser og enkle oppvarmingssanger, før vi begynner å øve på sangene vi skal bruke på konsertene våre. Vi øver også på noe som heter Do-Re-Mi. Det er et enkelt system for å lære å synge etter noter, med lette håndbevegelser til, som både barna og dirigenten gjør. Noen ganger avslutter vi også med en lek! Men en time går fort, så det er avhengig av hvor mye musikk vi har klart å synge den dagen. Vi lærer oss til å bli bedre sangere, men også til å bli bedre sammen som kor.

Både juniorkoret og hovedkoret har sammen med musikalsk leder utarbeidet trivselsregler for øvelsene:
Juniorkorets regler
Hovedkorets regler

Repertoar:

Vi synger sanger fra et variert repertoar for å bli mest mulig allsidige korister, og for å lære mest mulig om ulike musikksjangre.
Du finner tekster og sangene til koret her.

● folkemusikk
● viser
● jazz
● musikaler
● poplåter
● klassiske melodier
● barnesanger
● sanger fra ulike deler av verden
● sanger fra film og scene
● sanger på engelsk

Koret er åpent både for gutter og jenter. Medlemskontingenten er 1.250,- pr. år + et engangsbeløp på 250,- for leie av kordrakt.

Vi ønsker ditt barn med i koret vårt!

Som medlem i skolekoret får barn oppleve et sosialt og musikalsk fellesskap sammen med barn i ulike aldersgrupper ledet av en profesjonell dirigent. Å være med i kor handler om felles opplevelser, musikalske hendelser, om glede, vennskap, kultur og tradisjon. Ønsker du å bli medlem i koret så fyll ut skjema eller send en epost til: hoyenhallskoleselevkor@gmail.com. Skriv barnets navn, fødselsår, klasse, foreldrenes/foresattes navn, telefonnummer, e-postadresse og postadresse.

Om å være korist:

«Vi varmer opp med hele kroppen, det er kjempegøy. Kordirigenten vår spiller piano til det vi synger» forteller Linnea 10 år.

Velkommen til et allsidig kor som både er et kor og en musikkteatergruppe!

Meld ditt barn inn i koret

Et sosialt og musikalsk fellesskap for barn i ulike aldersgrupper ledet av en profesjonell dirigent.