MARY POPPINS PÅ HØYENHALL 4. OG 5. JUNI

Mary Poppins er hovedpersonen i serie barnebøker av den australsk-britiske forfatteren Pamela Lyndon Travers (1899–1996). Bøkene ble utgitt fra 1934 til 1988. Mary Poppins er en barnepike med magiske evner som arbeider hos familien Banks i London, der hun finner på mye merkelig sammen med barna i huset. Hun eier en magisk paraply som blant annet gjør henne i stand til å fly.

 

Walt Disneys musikalfilm Mary Poppins (1964) er basert på de fire første bøkene. Filmen hadde Julie Andrews og Dick van Dyke i hovedrollene som Mary og Bert. Handlingen i filmen er lagt til 1910. Disneys musikalfilm ble utvidet og satt opp som sceneforestilling i London i 2004 med nyskrevne tilleggsnumre. Og i New York i 2006. http://no.wikipedia.org/wiki/Mary_Poppins.

Inspirasjon til kostymer

For å finne kostymer til barna kan det være en ide å oppsøke bruktbutikker, lete gjennom kjellerboden eller sy selv. Mange har sikker klær i klesskapet som kan brukes. Kostymene skal være enkle og i koret er vi opptatt av at det skal være mulig å skaffe kostymer på enkle måter og at det ikke skal brukes mye penger på dette.

Det kan være lurt å se på noen av videoklippene nedenfor for å få inspirasjon til kostymer. Skjørt, bluse, cardigan, blonder, sløyfer, krager, skjorte, knestrømper, ballerinasko, hårsløyfer, vest, kortbukse, lakksko, slips, pastellfarger, sixpence…….er noen stikkord til kostymer.